Mijn verhaal

"Van je hobby moet je je werk niet maken, anders heb je geen hobby meer"

Ik was 16 en ik had net twee jaar lang mijn eigen camera. Een oude canon 400D die van een vrachtwagenchauffeur was geweest. Mijn ouders vonden het een goed idee om mij die te geven voor mijn veertiende verjaardag! Na de laatste foto's van vrachtwagens verwijderd te hebben, begon ik met het fotograferen van mijn hond. Die foto's deelde ik.

Hier en daar kwam er een kennis of soms een vreemde naar mij toe om te vragen of ik hun familie wilde fotograferen. In het begin dacht ik, waarom vraag je mij? Ik kwam daar al snel achter. Mensen om mij heen zagen mij als een sociaal en betrokken persoon, iemand met verstand van fotografie. De juiste persoon om hun familierelaties vast te leggen. Ik zag dat nog niet, ik vond het gewoon leuk. 

Toen ik een paar jaar later mijzelf er op betrapte dat ik dit wel heel leuk vond en hier heel veel energie van kreeg, twijfelde ik. Moet ik een studie gaan doen in de richting van fotografie? Hoeveel baangarantie heb ik dan? Mensen om mij heen zeiden 'van je hobby moet je je werk niet maken, anders heb je geen hobby meer'. Dat wilde ik niet. Ik wilde het fotograferen niet verliezen, want ik kreeg er zoveel energie van! Dus toch voor een andere studie gekozen. De pabo op de KPZ in Zwolle!

Fotograaf Zwolle Ommen KDPfoto-2523

Fotograaf, ondernemer en leerkracht!

Ik koos voor een opleiding in het onderwijs! Maar ik bleef wel fotograferen. Zo hier en daar een familie fotograferen vond ik wel leuk. Ik merkte dat ik een passie had voor het vastleggen van de speciale band tussen dierbaren. Ik ging dit delen. Voor dat ik het wist deed ik het toch: ik was aan het werken aan mijn eigen bedrijf! In 2018 fotografeerde ik zelfs al mijn eerste bruiloft van een prachtig extravert stel in Coevorden! Wat was ik trots!

In het laatste jaar van mijn studie tot leerkracht basisonderwijs besloot ik dat ik het fotograferen en het onderwijs best kon combineren. Ik studeerde af en ik bouwde mijn bedrijf op. Ik volgde veel cursussen, webinars en workshops bij andere ondernemers en fotografen. Naast mijn badeenden verzameling kwamen steeds meer camera's en lenzen op de plank! Ik bouwde mijn portfolio op. Toen werd ik een trotse fotograaf, leerkracht en ondernemer! 

Fotograaf Zwolle Ommen KDPfoto-2797

Mijn missie

Na twee jaar parttime gewerkt te hebben als leerkracht kriebelde het teveel. Hoewel ik een hele leuk klas, team en school had waar ik veel kinderen mocht inspireren, werd het tijd voor de volgende stap. De stap waarvan iedereen wist dat ik hem ging maken. Ik ben fulltime gaan ondernemen. 5 dagen in de week ondernemen en een stabiel, betrouwbaar bedrijf opbouwen. Mijn lesbevoegdheid inzetten en nog veel meer mensen mogen blij maken met mijn foto's en vaardigheden! Dat is de droom!

Ik huurde een werkplek in het centrum van Zwolle. Mijn geliefde stadje. Nadat ik mijn eerste weken daar gewerkt heb tussen de andere ondernemers kwam ik er achter dat precies deze plek ook de oude werkplek van mijn opa is geweest. 60 jaar geleden heeft hij hier de eerste stappen van zijn carriére gezet. Nu is het mijn beurt :). 

 

KDPfoto-2676

Het gezicht achter Kyra's focus

Met die grote bos bruine krullen ben ik wel herkenbaar! Maar het mooiste vind ik nog dat mensen in mijn omgeving mijn foto's ondertussen herkennen om mijn stijl! In mijn foto's zie je een warme sfeer, kleur en betekenisvolle momenten terug! Ik fotografeer het liefst relaties van mens tot mens. Mooie, bijzondere, emotionele momenten. Ik voel ze aan en leg ze vast. 

Daarin verwerk in mijn creativiteit door te werken met flitsers en een bijzondere omgeving. Altijd opzoek naar mogelijkheden. Zelfs in de regen kan ik prachtige foto's maken!

Mijn klanten zeggen dat ze mij graag om hun heen hebben. Daar komt de naam van mijn bedrijf ook terug. Als Kyra's focus wil ik uitstralen dat ik aandacht heb voor het persoonlijke verhaal van mijn klant. Maar ook mijn focus kan leggen op mijn eigen ontwikkeling en andere fotografen daarin begeleiden. 

Ik kan mijn klanten de duidelijkheid, spontaniteit en structuur bieden die ze zoeken. Ik weet precies op welk moment en hoe ik jullie, jouw familie of je kinderen het beste neer kan zetten. Daarna komt mijn enthousiasme en spontaniteit naar boven en daardoor komt iedereen als zichzelf op de foto! Ik kan mijn klanten een uitgebreide, professionele fotogalerij aanbieden met heel veel mooie momenten. Daar ben ik ontzettend trots op!

Profiteer van mijn kennis en lees meer over mij op mijn blog!

Wat anderen over mij zeggen

En wat bof ik met al deze lieve klanten die deze mooie woorden over mij hebben geschreven!

Contact formulier

Lees meer over mijn ervaringen!

Fotograaf Zwolle Ommen KDPfoto-1712
Over Kyra

23-12-22

Goede voornemens; cliché of waardevol?

Als ondernemer is het belangrijk om doelen te stellen. Maar waarom is dat...

Lees verder
KDPfoto-1673
Bruiloft Over Kyra

07-01-23

Hoe ik trouwfotograaf werd

Hoe word je trouwfotograaf? Hier lees je  hoe ik trouwfotograaf ben...

Lees verder