5 tips voor het voorbereiden op een fotoshoot!

 

Kledingstress! Wat moet je eigenlijk aan? Hoe gaat die fotoshoot eigenlijk zijn? Matchen onze kleren wel?

Herken jij dit? Nergens voor nodig! Met deze 5 tips ben jij het beste voorbereid op je fotoshoot!

 

1.     Draag ‘rustige’ kleding.

Het gaat tijdens de fotoshoot om jullie! Jullie zijn het onderwerp. Het zou zonde zijn als jouw t-shirt met de grote opdruk tekst meer aandacht vraagt dan jouw gezicht. Daarom kan ik je aanraden om kleding te dragen ZONDER drukke print of teksten. Op deze manier wordt de aandacht echt naar jullie getrokken op de foto’s!

Heb je twijfels of heb je advies nodig? Je mag mij altijd een berichtje doen! Ik kijk graag even mee in de kledingkast van mijn klanten.

 

2.     Match met elkaar door gebruik te maken van natuurlijke tinten.

De meeste fotoshoots vinden plaats in de natuur. Het is belangrijk om jullie samen en de omgeving zoveel mogelijk één geheel te laten zijn. Je kan het beste kiezen voor het dragen van natuurlijke tinten zoals: beige, zandkleur, bruin, groen of eventueel bordeaux rood. Als jij en je partner/gezin allemaal een beetje dezelfde tinten dragen zal het echt een mooi en rustig geheel worden!

Extra tip: In de herfst kan je de kleur oranje ook heel mooi toevoegen in de kleurenpallet

 

3.     Maak een moodboard!

De fotograaf heeft natuurlijk al 1001 ideeën over hoe hij jullie kan neerzetten. Persoonlijk vind ik het ook heel erg leuk als mijn koppels/gezinnen ook met inspiratie voor een compositie/opdracht komen. Op deze manier maak je de fotoshoot echt van jullie en zullen de foto’s heel persoonlijk worden! Doe inspiratie op, op Instagram of Pinterest en deel dit alvast met je fotograaf! Zo kunnen jij en je fotograaf zich het beste voorbereiden op de fotoshoot.

 

4.     Neem een kleedje mee.

Ga je de natuur in? Neem een kleedje mee! Met een kleedje kan je een paar zittende foto’s maken. Je zal zien dat dit zorgt voor heel veel variatie in de foto’s! Zo heb je straks een hele uitgebreide galerij met veel gevarieerde foto’s. In de herfst of winter is het ook een leuke toevoeging om een mooie jas, sjaal of muts mee te nemen.

 

5.     Vertrouw je fotograaf!

Als je de bovenste tips allemaal hebt opgevolgd en je misschien wel twee outfits klaar hebt liggen, dan kan er niks meer mis gaan. Focus je nu lekker op het genieten en het maken van de herinnering met je partner/gezin! Vertrouw de fotograaf. Lees ook wat je van je fotograaf mag verwachten.

De fotograaf is ervaren in zijn vak en weet het beste hoe hij, jullie op je gemak kan stellen. Sta open voor de suggesties en GENIET!

 

Op naar een hele mooie en waardevolle fotogalerij!

Veel plezier!

KDPfoto-7134
KDPfoto-1401
KDPfoto-7250
KDPfoto-6814
KDPfoto-2386
KDPfoto-7402
KDPfoto-8949
KDPfoto-3395
KDPfoto-1432
KDPfoto-3418
KDPfoto-8847

Lees meer interessante blogs!

KDPfoto-1847
Gezinnen

07-03-24

5 Praktische tips voor leuke foto's van kinderen

Hoe maak je zelf de spontane kinderfoto's die je wil hebben? Na het toepassen...

Lees verder
Loveshoot Zwolle-4
Koppels Gezinnen

16-11-22

Wat je van je fotograaf mag verwachten

Je hebt een fotoshoot geboekt! Maar wat mag je eigenlijk van je fotograaf...

Lees verder
KDPfoto-0145
Koppels Gezinnen Newborn

28-11-22

Thuis spontane foto's maken

Hoe maak je zelf de spontane foto's die je wil hebben? Met deze 5 tips...

Lees verder