Wat je van je fotograaf mag verwachten

Toen ik 9 jaar geleden begon met fotograferen had ik nooit verwacht dat hier mijn beroep van zou kunnen maken. But here we are! Meer trots op mezelf, meer dan ooit. Ik mag voor mijn beroep heel veel mensen blij maken met de meest persoonlijke, warme en uitgebreide fotoreportages.

Ik weet ondertussen wat ik van mijn klanten kan verwachten voor het boeken van een fotoshoot. Het plannen van een datum, tijdstip en locatie. Een goede voorbereiding en een indicatie voor het aantal foto’s. Maar wat kunnen jullie eigenlijk verwachten van de fotograaf?

 

Vertrouwen

Om te beginnen gelijk het belangrijkste. Je kan verwachten dat je je fotograaf kan vertrouwen! Ik ken bijna geen fotografen die niet fotograferen vanuit passie voor het beroep. Ik als trouw- en familiefotograaf ben gespecialiseerd in het vastleggen van de connectie, band of relatie tussen mensen. Ik weet precies hoe ik die het beste naar voren kan laten komen in de foto’s. Vertrouw daar dus op!

 

Duidelijke communicatie

Vanaf het begin tot eind zal een goede fotograaf duidelijk met je communiceren over het plannen van de shoot tot het afleveren van de foto’s. Het is voor jou heel fijn als je weet wanneer je de foto’s kan verwachten. Dan weet je namelijk ook hoe lang je nog ongeduldig kan zijn tot het zien van het eindresultaat! Om de nieuwsgierigheid bij mijn klanten een beetje te verminderen stuur ik vaak in de week na de fotoshoot alvast even een preview op! Zo weet ik maar ook jij wat je van het eindresultaat kan verwachten!

 

Advies

Je fotograaf kan je het beste advies geven over kleding, locatie en het tijdstip waarop de shoot plaats vindt. Ik adviseer mijn klanten altijd om als het kan een fotoshoot tijdens zonsondergang te boeken. Omdat ik weet dat mijn specialiteit als fotograaf ligt bij het fotograferen met tegenlicht. Dan zal je dus het beste resultaat krijgen. Daarnaast kan je fotograaf je ook het beste advies geven over hoe je jezelf kan voorbereiden op de shoot

 

Een duidelijke stijl

Een fotograaf die professioneel fotoreportages schiet zal ook zijn eigen stijl hebben! Jij als klant kiest vaak bewust voor deze stijl. Dus kijk naar het portfolio van de fotograaf en bepaal of zijn stijl past bij jullie wensen. De stijl is niet alleen de kleuren van de foto’s maar ook hoe de mensen op de foto staan. Ik maak bijvoorbeeld heel veel gebruik van spontane portretten omdat ik vind dat emotie daar het beste op uitkomt. Jij kan dus in jouw fotogalerij zeker een aantal spontane portretten verwachten! Jij kan foto’s verwachten in de stijl van de fotograaf.

 

Dus vertrouw je fotograaf in het uitvoeren van zijn vak. Maar kijk ook van tevoren goed naar wat je van de fotograaf kan verwachten! Mocht je ergens tegen aanlopen, vraag het dan gewoon. Samen komen jullie er vast uit ;).

Lees meer interessante blogs!

Trouwfotograaf Zwolle-5
Bruiloft

20-04-23

De juiste trouwfotograaf vinden: zo doe je dat!

Op zoek naar de juiste trouwfotograaf? Ontdek onze tips en adviezen om...

Lees verder
KDPfoto-2634
Bruiloft

15-07-23

Een uitgebreid stappenplan voor het plannen van jouw perfecte bruiloft!

Dit handige stappenplan geeft jou structuur en houvast in het plannen van...

Lees verder
KDPfoto-3655
Bruiloft

26-01-24

De drie meeste gemaakte fouten tijdens het plannen van een bruiloft

Verlies jezelf niet in de chaos van het plannen van een bruiloft met deze...

Lees verder
KDPfoto-6573
KDPfoto-6850
KDPfoto-2214
KDPfoto-7508
KDPfoto-1847