Hoe haal jij je partner over om wel die fotoshoot samen te doen?

Stiekem lijkt het je wel wat? Jullie mooie herinneringen laten vastleggen met dat romantische zonsondergang licht! Foto's zoals hier. Nieuwe foto's voor op de muur, op je achtergrond of voor in jullie fotoalbum? Maar ja partner is niet zo van de foto's.. wat nu?

Ik heb hier 5 waardevolle tips die ik je kan geven als ervaren fotograaf! En mocht je er echt niet uitkomen. Tip 5 werkt altijd…

 

1.     Laat het idee inwerken.

Vraag het niet gelijk maar laat het onderwerp 'fotoshoot' eens rustig vallen in een gesprek. Kijk hoe je partner reageert. Later kan je de vraag stellen of hij mee wil. Benadruk dan vooral hoe waardevol het voor jou is!

 
2.     Stel hem/haar gerust.

Een fotograaf is een professional in het sturen van mensen. Daarnaast kan je zelf een fotograaf uitzoeken die je echt helemaal op je gemak kan stellen! Ik werk zelf bijvoorbeeld als fotograaf helemaal niet met poseren. Ik zorg voor spontane foto's en echte herinneringen!

3.     Laat spontane foto's als voorbeeld zien!

Zie je nou wel, je hoeft echt niet te poseren. Wanneer jij als partner je voorwerk hebt gedaan dan kan jij jouw partner precies vertellen waarom het bij deze specifieke fotograaf helemaal goed komt!

Mijn kracht als fotograaf is om te werken met kleine opdrachtjes en grappige vragen! Zo heb ik jullie beide binnen no-time helemaal comfortabel voor mijn lens.

 

4.     Vertel je partner dat hij/zij niet eens in de lens hoeft te kijken.

De meeste foto's gaan om jullie samen! In interactie met elkaar. Dan hoef je niet eens naar de lens te kijken. Je hoeft alleen maar te doen wat je normaal ook doet ;).

Fotograaf Zwolle Ommen KDPfoto-1818-3
Fotograaf Zwolle Ommen KDPfoto-3704
5.     Laatste redmiddel: plan het als verrassing!

Hoe kan je partner dan nog nee zeggen? Leg een setje kleren klaar en licht hem/haar op het laatste moment in. Zo heeft je partner minder de tijd om zenuwachtig te worden voor de shoot. Een goed moment hiervoor is bijvoorbeeld tijdens jullie jubileum of valentijnsdag!

 

En geloof me. Aan het einde van de shoot zal je horen "Oh dat was eigenlijk best wel leuk!"

 

Ik spreek uit ervaring ;)

Lees meer interessante blogs!

KDPfoto-7174
Koppels Gezinnen

07-10-22

5 tips voor het voorbereiden op een fotoshoot!

Met deze tips bereid jij je het beste voor op jouw fotoshoot. Met kledingadvies...

Lees verder
Loveshoot Zwolle-4
Koppels Gezinnen

16-11-22

Wat je van je fotograaf mag verwachten

Je hebt een fotoshoot geboekt! Maar wat mag je eigenlijk van je fotograaf...

Lees verder
KDPfoto-0145
Koppels Gezinnen Newborn

28-11-22

Thuis spontane foto's maken

Hoe maak je zelf de spontane foto's die je wil hebben? Met deze 5 tips...

Lees verder