Hoe ik trouwfotograaf werd

Liefde zal voor mij altijd een belangrijk aspect blijven in mijn leven. Het verhaal, emotionele steun, je maatje. Als klein meisje was ik al gek op dit romantische sprookje wat 'de ware' zou moeten zijn. Niet alleen de liefde voelen van de belangrijke mensen om mij heen is waardevol, maar ook de liefde tussen anderen. Het sprookje wat ik graag vastleg.

Nadat ik gestart ben met fotograferen kwam ik er al snel achter dat ik erg veel energie kreeg van het vastleggen van belangrijke en betekenisvolle momenten tussen mensen. Toen ik voor het eerst de vraag kreeg of ik misschien een bruiloft wilde fotograferen voelde ik twee dingen: blijdschap en angst. 

Wat een grote verantwoordelijkheid! Maar wat mooi dat ik zo'n belangrijke dag mocht vastleggen. Maar hoe doe ik dat eigenlijk? Ik dook gelijk het internet op. Als 18-jarig meisje en ondertussen aardig gevaardigde fotograaf was dit een droom die uit kwam. Ik mocht het liefdesverhaal gaan vastleggen! Maar eerst nog dat kennismakingsgesprek.

KDPfoto-1143
Kennismaken

Waar gaan we het over hebben? Welke vragen moet ik stellen en misschien nog wel de belangrijkste vraag: hoeveel geld moet ik vragen? Ik had geen idee. Het bedrag moest niet te hoog zijn, maar als trouwfotograaf mocht je wel wat meer geld vragen. Ik besloot om €50 te vragen. Wat een hoog bedrag!!

In de fiat 500 van mijn moeder scheurde ik naar het adres wat ik doorgekregen had van het bruidspaar. Ik belde aan een zag een heel lief stel dat zat te genieten van het plannen en organiseren van hun bruiloft. Voor hun beide de tweede keer dus deze keer mocht het wel wat anders. De planning van de dag was duidelijk, mijn taak was duidelijk: hun onvergetelijke dag zo goed mogelijk vastleggen. Nu alleen nog het bedrag. Dus ik zei: "Ik vraag €50 voor de trouwreportage" waarop de bruidegom antwoord "nee dat krijg je niet". Ik dacht in een snelle paniek: Was het bedrag dan toch te hoog? "Je krijgt €150. €50 is veelste weinig" zei de bruidegom vervolgens. En ik zat daar met mij mond vol tanden. Ik wist niet wat ik moest zeggen. "Is goed, dankjewel?".

Trouwfotograaf-Zwolle-1712
Mijn missie

Dat was de eerste van vele mooie gesprekken die ik heb mogen voeren. Ik leerde wat mijn werk waard was. Ik leerde hoe ik het bruidspaar het beste kon leren kennen en ik hoorde een hele boel prachtige liefdesverhalen aan. Na het fotograferen van mijn eerste bruiloft was ik verliefd op het vak. Op de prachtige emoties en waardevolle momenten die ik mocht meemaken en ik werd mij er van bewust hoe waardevol een persoonlijke trouwreportage is! Mijn missie: Met elk bruidspaar die ik mag fotograferen een onvergetelijke dag creëren en die vastleggen.

Lees meer interessante blogs!

KDPfoto-1543

18-02-24

Hoe plan je een passende fotoshoot op je trouwdag?

Hoelang duurt de trouwshoot? Waar kan je het beste trouwfoto's gaan maken...

Lees verder
Trouwfotograaf Zwolle-5
Bruiloft

20-04-23

De juiste trouwfotograaf vinden: zo doe je dat!

Op zoek naar de juiste trouwfotograaf? Ontdek onze tips en adviezen om...

Lees verder
KDPfoto-2634
Bruiloft

15-07-23

Een uitgebreid stappenplan voor het plannen van jouw perfecte bruiloft!

Dit handige stappenplan geeft jou structuur en houvast in het plannen van...

Lees verder