Fotoshoot op je trouwdag

Hoe plan je een passende fotoshoot op je trouwdag?

Hoelang duurt de fotoshoot? Welke locatie is geschikt? Moet er nog iemand mee? Een trouwdag is een van de meest bijzondere momenten in het leven van een paar. Mijn bruidsparen komen altijd met heel veel vragen over de fotoshoot. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat jouw trouwfoto's perfect worden vastgelegd:

KDPfoto-1543

Kies de juiste fotograaf:

Heb je al nagedacht over welke stijl jullie mooi vinden? Spreken kleurrijke foto's jullie aan of ga je liever voor moody? Het kiezen van de juiste fotograaf is cruciaal. Dat is natuurlijk stap 1. Bekijk portfolio's, doe onderzoek en ontmoet potentiële fotografen om te zien of hun stijl en persoonlijkheid bij jullie passen. Communiceer jullie verwachtingen duidelijk, maak eventueel alvast een moodboard op Pinterest, zodat de trouwfotograaf een goed beeld heeft van wat jullie willen vastleggen. Vraag ook om aanbevelingen van vrienden en familie, en bekijk recensies online om een goed beeld te krijgen van de ervaringen van andere bruidsparen.

Spreekt mijn stijl jullie aan? Bekijk hier mijn portfolio!

Locatie, locatie, locatie:

Wanneer je een trouwfotograaf uitgekozen hebt kan je na gaan denken over de locatie. Op wat voor locaties werkt jullie fotograaf vaak en misschien heeft jullie trouwfotograaf wel een paar goede aanbevelingen? Denk ook aan praktische aspecten zoals bereikbaarheid en eventuele vergunningen die nodig zijn voor bepaalde locaties. Een unieke locatie die toepasselijk is bij jullie als stel kan erg mooi zijn! Hebben jullie zo'n locatie in je omgeving? Zo heb ik wel eens foto's staan maken op een boot of in een lege fabriekshal!

Daarnaast is een natuurlijke locatie altijd goed! Kijk in de buurt van jullie trouwlocatie of daar mooie natuurgebieden liggen. Google maps kan je hier goed bij helpen!

KDPfoto-0524

Timing is essentieel

Plan de fotoshoot zorgvuldig in jullie trouwschema. Overleg met de fotograaf over de beste tijd van de dag voor het mooiste licht. Vroeg in de ochtend of laat in de middag kan bijvoorbeeld zorgen voor zachter en warmer licht, wat resulteert in prachtige foto's. Denk hierbij ook aan het seizoen waar je in trouwt. In de winter kan je de shoot misschien beter naar binnen verplaatsen en in de zomer moet je op zoek naar een plek waar eventueel veel schaduw is. Als dit niet mogelijk is ivm de planning, kan je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld tijdens het gouden uurtje er nog even extra op uit te gaan. Dan heb je een golden hour shoot op je bruiloft! Gemiddeld duurt een trouwshoot ongeveer 45 min! maar dat kan verschillen per trouwfotograaf.

Wees natuurlijk en ontspannen

Tijdens de fotoshoot is het belangrijk om natuurlijk en ontspannen te zijn. Vertrouw op de aanwijzingen van jullie fotograaf en laat jullie liefde en emoties spontaan tot uiting komen. Laat de stress van de dag achterwege en geniet van het moment samen. Probeer niet te geforceerd te poseren, maar laat de momenten op natuurlijke wijze ontstaan. Dit leidt tot authentieke en emotionele foto's die de ware essentie van jullie liefde vastleggen. De juiste trouwfotograaf weet precies hoe hij jullie daarin moet begeleiden. Vraag daar dan ook naar tijdens het kennismakingsgesprek!

Trouwfotograaf Zwolle-80

Denk aan details

Let op kleine details die kunnen bijdragen aan een geslaagde fotoshoot. Denk aan accessoires zoals bloemen, sieraden, en andere elementen die jullie persoonlijkheid en stijl weerspiegelen. Zorg ervoor dat jullie een extra persoon meenemen die even de bloemen of sleep vast kan houden als het nodig is. De trouwfotograaf heeft namelijk ook niet altijd zijn/haar handen vrij om de jurk recht te leggen. Daarnaast is een extra paar oplettende ogen nooit verkeerd!

Wees niet bang voor een vieze jurk: heb plezier!

Last but not least, heb plezier tijdens de fotoshoot! Jullie trouwdag is een viering van jullie liefde en toewijding aan elkaar, en de fotoshoot is een kans om deze bijzondere momenten te vereeuwigen. Wees niet bang voor een vieze jurk, die blijft toch niet schoon!

Lach, dans en geniet van elkaars gezelschap terwijl jullie herinneringen maken die een leven lang meegaan. Laat de liefde en vreugde die jullie voelen voor elkaar doorschemeren in jullie foto's. 

 

Ik ga je nu alvast uit een droom helpen. Er zitten sowieso foto's tussen je trouwreportage die je minder mooi vindt van jezelf. Je kan niet jezelf op al je trouwfoto's mooi vinden staan. Dat is simpelweg onmogelijk ondanks je misschien een hele goede trouwfotograaf hebt geboekt. Laat dat dus los. Haal de mooie foto's er uit en plaats die in een album. Om na te kunnen genieten moet je eerst plezier hebben op de trouwdag ;).

Meer trouwtips!

Trouwfotograaf Zwolle-5
Bruiloft

20-04-23

De juiste trouwfotograaf vinden: zo doe je dat!

Op zoek naar de juiste trouwfotograaf? Ontdek onze tips en adviezen om de juiste match te vinden en maak jouw trouwfoto's...

Lees verder
KDPfoto-2634
Bruiloft

15-07-23

Een uitgebreid stappenplan voor het plannen van jouw perfecte bruiloft!

Dit handige stappenplan geeft jou structuur en houvast in het plannen van...

Lees verder
KDPfoto-3655
Bruiloft

26-01-24

De drie meeste gemaakte fouten tijdens het plannen van een bruiloft

Verlies jezelf niet in de chaos van het plannen van een bruiloft met deze...

Lees verder