Hoe kies je foto’s voor je fotoalbum?

Yes! Je hebt ein-de-lijk de foto’s ontvangen na je bruiloft of shoot. Maar nu.. moet je keuzes gaan maken. Maar ze zijn allemaal zo leuk. Hoe dan? Met deze tips heb je zo gekozen!

 

1.     Kies emotie

Niet alleen de emotie die de foto bij jou los maakt is belangrijk. Ook de emotie die op de foto te zien is. De beste foto’s zijn foto’s die een verhaal vertellen. De beste verhalen bevatten emoties. Plezier, verdriet, angst, humor, empathie, zoveel verschillende emoties. Zoek ze op in jouw foto’s!

 

2.     Less is more

Kies niet te veel foto’s. Prop je album niet vol. Soms kan één grote foto meer doen dan acht kleine foto’s op een pagina. Het kan soms zijn dat je fotograaf meerdere foto’s van dezelfde situatie heeft afgeleverd. Maak ook hier een keuze in. ‘Bijna’ dubbele foto’s op één pagina wil je niet hebben.

 

3.     Let op gezichten

Op sommige foto’s kijk je in de camera, op sommige foto’s niet. Balanseer deze twee. De foto’s waar je niet in de camera kijkt zijn vaak de spontane foto’s en ook foto’s met veel emotie. Kies foto’s waarbij hele gezichten te zien zijn. Vooral de ogen zijn hierbij belangrijk. De ogen spreken het meest en zullen daarom in je album ook het meeste opvallen!

 

4.     Vergeet de standaard foto’s niet

Naast al die leuke spontane beelden moet je natuurlijk de standaard foto’s niet vergeten. De foto’s waaraan je mensen kan herkennen. De foto’s die leuk zijn voor opa en oma, zeg ik altijd ;). De standaard combinaties. Zorg dat alle combinaties in je album zitten!

 

Hulp nodig met de keuze of twijfel je? Vaak heeft je fotograaf hier wel een duidelijke mening over. Vraag je fotograaf dan om advies!

KDPfoto-3316
KDPfoto-2123
KDPfoto-2137
KDPfoto-1434
KDPfoto-1442
KDPfoto-2120
KDPfoto-1450

Lees meer interessante blogs!

KDPfoto-1543

18-02-24

Hoe plan je een passende fotoshoot op je trouwdag?

Hoelang duurt de trouwshoot? Waar kan je het beste trouwfoto's gaan maken...

Lees verder
Trouwfotograaf Zwolle-5
Bruiloft

20-04-23

De juiste trouwfotograaf vinden: zo doe je dat!

Op zoek naar de juiste trouwfotograaf? Ontdek onze tips en adviezen om...

Lees verder
KDPfoto-2634
Bruiloft

15-07-23

Een uitgebreid stappenplan voor het plannen van jouw perfecte bruiloft!

Dit handige stappenplan geeft jou structuur en houvast in het plannen van...

Lees verder