De juiste trouwfotograaf vinden: zo doe je dat!

Het vinden van de perfecte trouwfotograaf kan soms aanvoelen als het vinden van een naald in een hooiberg. Maar maak je geen zorgen, ik ben hier om je te helpen. Laten we samen jouw zoektocht naar de beste trouwfotograaf zo soepel mogelijk te maken.

 

1.     Bekijk de portfolio en stijl van de fotograaf

Eerste indrukken zijn alles. Dit had je waarschijnlijk zelf ook al bedacht. Bekijk daarom samen met je partner de portfolio van potentiële trouwfotografen om te zien of hun stijl bij jullie past. Als je op zoek bent naar geposeerde foto's, moet je niet bij iemand zijn die alleen spontane momenten vastlegt. En als je een voorliefde hebt voor zwart-witfoto's, zorg er dan voor dat je niet iemand inhuurt die alleen maar kleurenfoto's maakt. Het is een beetje als het kiezen van een outfit - het moet passen bij jouw persoonlijkheid en stijl.

 

2.     Kijk naar ervaring en bekwaamheid

Ervaring is belangrijk. Je wilt niet het risico lopen dat je achteraf baalt van de trouwfoto’s in je trouwalbum. Zoek daarom naar iemand met ervaring en die weet hoe hij of zij moet omgaan met verschillende belichting en omgevingsfactoren. Hoe gaat deze trouwfotograaf om met stress? Kan deze trouwfotograaf bijvoorbeeld foto’s maken met flitslicht tijdens het trouwfeest? Dat geeft je trouwfoto’s een extra dementie!

 

3.     Persoonlijkheid en communicatie

Een trouwfotograaf is niet alleen iemand die foto's maakt, het is ook iemand met wie je de hele dag doorbrengt. Zorg er daarom voor dat je een fotograaf kiest waarbij je je op je gemak voelt en mee kunt lachen. Je wilt tenslotte niet een dag doorbrengen met iemand waar je geen klik mee hebt. Een goede manier om er achter te komen of je een klik voelt met je trouwfotograaf is door een kennismakingsgesprek in te plannen. Merk je tijdens dit gesprek dat de huwelijksfotograaf niet aansluit bij jullie visie. Kijk dan even verder!

Trouwen in Meppel Kalkovens-7

4.     Pakketten en prijzen

Het is geen geheim dat trouwfotografen een aanzienlijke prijs vragen. Ga je voor een hobbyfotograaf? Dan scheelt dat in de prijs maar zie je dat zeker terug in de ervaring en de foto’s die je krijgt. Natuurlijk is het belangrijk om een trouwfotograaf te vinden die binnen jouw budget past, maar denk er ook aan dat je waar voor je geld krijgt. Sommige fotografen bieden extra's zoals albums of afdrukken aan als onderdeel van hun pakketten, terwijl anderen dit niet doen. Ik bied bijvoorbeeld de mogelijkheid om een pre-weddingshoot te doen voor de bruiloft. Hierdoor zorg ik er voor dat ik mijn bruidsparen goed ken en kan begeleiden! Mijn bruidsparen weten hierdoor ook wat ze van mij kunnen verwachten.

 

5.     Referenties en recensies

Het is altijd goed om te horen wat anderen te zeggen hebben over de trouwfotograaf die je op het oog hebt. Bekijk daarom referenties en recensies op hun website of via Google. Vraag bekenden die al getrouwd zijn waar zij naar hebben gekeken bij het boeken van hun trouwfotograaf en wat ze achteraf liever anders hadden gezien. Check hoe jullie potentiële trouwfotograaf hier in staat tijdens het kennismakingsgesprek.

 

6.     Planning en contract

Mijn motto is altijd: better sure then sorry. Zorg ervoor dat je duidelijke afspraken maakt en een contract tekent met de trouwfotograaf, waarin alle details worden vermeld, zoals de datum, tijd, locatie en het aantal uren dat de fotograaf aanwezig zal zijn. Zo voorkom je misverstanden en weet je precies wat je kunt verwachten op de grote dag. Ik hou nooit zo van dit officiële gedeelte want ik ga liever in op het verhaal van het bruidspaar en de grote dag. Maar het is een heel belangrijk onderdeel wat goed geregeld moet zijn. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je trouwfotograaf ziek is?

Trouwfotos Den Alerdinck-11

7.     Wees op tijd

Wees op tijd met het vinden van een goede trouwfotograaf. Populaire trouwfotografen worden vaak al maanden (of een jaar) van tevoren geboekt. Als je een specifieke fotograaf in gedachten hebt, zorg er dan voor dat je tijdig contact opneemt om te kijken of hij of zij beschikbaar is. Dit is een kleine tip van een fotograaf die haar agenda een jaar van tevoren al redelijk vol heeft zitten ;).

 

8.     Vertrouw op je gevoel

De belangrijkste: Het is belangrijk om te vertrouwen op je gevoel bij het vinden van een goede trouwfotograaf. Kies iemand waar je je prettig bij voelt en die past bij jouw stijl en persoonlijkheid. Let er op hoe betrokken deze trouwfotograaf met jullie is. Op die manier heb je niet alleen mooie foto’s van je trouwdag maar ook nog eens fijne herinneringen!

 

En tot slot, als je eenmaal de perfecte trouwfotograaf hebt gevonden, is het tijd om te ontspannen en te genieten van je grote dag. Vertrouw op de professional die je hebt ingehuurd en laat hen de mooie momenten vastleggen terwijl jij geniet van het feest. Het is als het inhuren van een personal trainer - je hebt ze ingehuurd om je te helpen, dus vertrouw op hun expertise en laat ze hun werk doen.

 

Wil jij je trouwfotograaf inspireren met foto’s die jij echt te gek vindt? Deel dat dit artikel met ze over hoe je de meest unieke trouwfoto’s kan maken!

Lees meer over bruiloften

KDPfoto-2634
Bruiloft

15-07-23

Een uitgebreid stappenplan voor het plannen van jouw perfecte bruiloft!

Dit handige stappenplan geeft jou structuur en houvast in het plannen van...

Lees verder
KDPfoto-3655
Bruiloft

26-01-24

De drie meeste gemaakte fouten tijdens het plannen van een bruiloft

Verlies jezelf niet in de chaos van het plannen van een bruiloft met deze...

Lees verder
Bruidsfotograaf Zwolle-7
Bruiloft

24-02-23

Tips voor de meest unieke trouwfoto's!

Jij wilt niet van die standaard trouwfoto's die iedereen heeft? Met een...

Lees verder