Kennis maken met je trouwfotograaf: wat mag je verwachten?

Na dat de locatie is geregeld en de datum vast staat is dat vaak het eerste waar je aan denkt: de fotograaf! Je gebruikt google of misschien sociale media om een fotograaf te vinden die bij jullie past. Maar hoe weet je eigenlijk of de fotograaf bij jullie past?

Dat je de foto’s van de fotograaf mooi vindt, is heel fijn. Maar dat is niet genoeg. De trouwfotograaf loopt namelijk de hele dag rond op één van de meest belangrijke dagen van je leven! Hij/zij is bij de meest intieme momenten. Het is dus echt belangrijk dat je een goede klik ervaart met je fotograaf. Daarom plant iedere trouwfotograaf een kennismakingsgesprek in.

Het voeren van zo’n kennismakingsgesprek is voor beide partijen belangrijk. Jij wil weten wat je van de fotograaf mag verwachten. Maar ook voor de fotograaf is het belangrijk dat die klik er is. Persoonlijk wil ik als fotograaf het vertrouwen voelen van mijn bruidsparen. Want alleen dan kan ik het verhaal precies zo vastleggen als hij is. Met de mooie, dierbare en spontane momenten die ik gaandeweg tegen kom! 

KDPfoto-0384
Hoelang duurt de fotoshoot?

Laten we eens kijken naar jullie planning. Wat heb je al geregeld? Welke momenten staan al vast en wat wil je vastgelegd hebben. Daar kan je van tevoren al vast over nadenken. Door samen alvast door de dagplanning te lopen hebben jij en de fotograaf al snel een beeld bij wat je daarin van elkaar mag verwachten. De fotograaf weet welke momenten belangrijk zijn voor jullie. En dat is belangrijk!

Laat je trouwfotograaf meekijken in het maken van de planning. Want de trouwfotograaf heeft veel ervaring met bruiloften. Die heeft waarschijnlijk al veel verschillende dagplanningen mee gemaakt en kan jullie dus heel goed adviseren over het indelen van jullie dag vanuit zijn ervaring! Ik heb vanuit mijn ervaring een gratis e-book geschreven om te delen met aanstaande bruidsparen. 

Zo kan je bijvoorbeeld vragen hoe lang de trouwfotograaf nodig heeft voor de shoot en het maken van de groepsfoto’s. Welke locaties daar eventueel geschikt voor zijn en nog belangrijker: op welk moment van de dag je dat het beste kan doen.

 
Zet oma maar een keer extra op de foto!

Ik vraag altijd aan mijn bruidsparen op welke momenten ik even extra moet opletten of dat er gasten zijn die net wat vaker op de foto mogen. Denk aan oma, die ene tante uit verweggiestan of die vriendin die ziek is. Zijn er gasten waarvan jij heel blij bent dat ze er zijn? Benoem die dan even extra.

KDPfoto-7856
Hoe weet je of je de juiste fotograaf hebt?

Ben je in gesprek en heb je het gevoel dat de fotograaf snel door heeft wat jullie bedoelen? Dan zit je vaak al goed. Vraag hoe de fotograaf werkt. Is de hij/zij aanwezig en neemt hij de leiding tijdens bijvoorbeeld de groepsfoto’s? Of is hij/zij wat meer op de achtergrond? Wat vinden jullie fijn? Als trouwfotograaf is het heel belangrijk dat je lekker jezelf kan zijn op een bruiloft. Dat zorgt voor een ontspannen sfeer en daardoor krijg je juist die spontane foto’s en momenten die je wil hebben. Je fotograaf heeft hier een grote bijdrage in!

 
Welke vragen moet ik stellen?

Deze vragen moet je even gesteld hebben:

-       Wat gebeurt er als je ziek bent?

-       Worden de foto’s geback-upt?

-       Hoe lever je de foto’s af?

Door deze vragen te stellen heb je meer inzicht in hoe professioneel de fotograaf is. Heeft hij/zij bijvoorbeeld altijd een andere fotograaf achter de hand?

Kortom leer je fotograaf kennen. Plan ook meerdere gesprekken in met meerdere fotografen en maak uiteindelijk de keus voor de fotograaf die het beste bij jullie past! Laat je fotograaf onderdeel zijn van je dag en heb een beetje plezier samen! Dan komt het helemaal goed 

Lees meer interessante blogs!

KDPfoto-1543

18-02-24

Hoe plan je een passende fotoshoot op je trouwdag?

Hoelang duurt de trouwshoot? Waar kan je het beste trouwfoto's gaan maken...

Lees verder
Trouwfotograaf Zwolle-5
Bruiloft

20-04-23

De juiste trouwfotograaf vinden: zo doe je dat!

Op zoek naar de juiste trouwfotograaf? Ontdek onze tips en adviezen om...

Lees verder
KDPfoto-2634
Bruiloft

15-07-23

Een uitgebreid stappenplan voor het plannen van jouw perfecte bruiloft!

Dit handige stappenplan geeft jou structuur en houvast in het plannen van...

Lees verder