6 Tips voor de meest unieke trouwfoto's!

De standaard foto's heb je ondertussen wel gezien toch? Je wilt dat jullie trouwfoto's uniek en persoonlijk zijn. Ze moeten bij jullie passen en dat onvergetelijke gevoel bij je oproepen. Met deze tips ga jij dat bereiken!

 

1.     Een goede voorbereiding is het halve werk

Waarschijnlijk ben je al maanden van tevoren aan het dromen over hoe je trouwdag er uit gaat zien. Een mooie witte jurk, een lekkere taart en die prachtige locatie! Alles komt samen.  Je laat je inspireren door foto’s op sociale media. Waarschijnlijk heb je ook al driehonderd linkjes naar je partner gestuurd? Heb je al een bord gemaakt op Pinterest? Dat moet je echt doen! Op deze manier kan je gericht kijken naar de stijl foto’s, poses en fotomomenten die jou aanspreekt. Bereid je goed voor en deel je bord met je trouwfotograaf! Zo kunnen jullie je samen voorbereiden.

 

2.     Ga ook naar een ‘speciale’ locatie

Wat maakt jullie verhaal? Is er in de omgeving een speciale plek waar jullie elkaar ontmoet hebben of waar jullie vaak samen komen? Misschien is er een andere plek waar jullie speciale herinneringen hebben gemaakt. Vraag dan aan je trouwfotograaf om tijdens het fotoshoot moment daar ook eventjes langs te rijden. Maak een paar foto’s op deze plek zodat je deze speciale locatie ook aan jullie dag kan toevoegen. Zo maak je je trouwfoto’s echt persoonlijk en uniek!

3.     Oefen tijdens de PRE-weddingshoot.

Zie jij ook zo tegen die fotoshoot op? Het hoort er wel bij! Dat weet jij ook. Maar wat kan je eigenlijk van zo’n fotoshoot verwachten? Moet je veel poseren?

Vraag aan je trouwfotograaf of het mogelijk is om een Pre-weddingshoot in te plannen. Dat is namelijk een koppelshoot in de tijd voor de bruiloft. Zo kan je alvast een beetje wennen aan hoe het is om voor de camera te staan en jullie trouwfotograaf weet hoe hij jullie het beste kan aansturen tijdens de trouwdag. WIN-WIN dus!

 

4.     Neem een assistent mee.

“Even de jurk recht leggen hoor!” Ik hoor het mijzelf zo vaak zeggen. En er gaat ook zoveel tijd naar toe. Het is heel fijn om iemand mee te nemen die even de jurk kan recht leggen, het boeket kan vasthouden als dat nodig is en op alle details let. Natuurlijk let je trouwfotograaf hier ook op maar een extra paar handen en ogen is altijd erg fijn!

custom_logo_KYRA-DE-PUTTER-netherlands-94collection-wedisson-com_1673454659_132
5.     Plan een gouden momentje!

Het gouden momentje plan je tijdens het gouden uurtje. Ook wel ‘golden hour’ genoemd! Trek er aan het einde van de dag even op uit. Neem even een paar minuten samen om te genieten van het moment. Te beseffen wat er die dag allemaal gebeurd is en om jullie eerste avond als getrouwd stel in te gaan! Ik neem al mijn bruidsparen eventjes mee naar een mooi plekje rondom de trouwlocatie waar de zon prachtig valt in de avond. Juist om dit romantische moment vast te leggen. Geloof me, je krijgt echt magische trouwfoto’s!

 

6.     Investeer in een goede fotograaf!

Klopt het is duur, maar het is elke euro waard! Je beseft je nu misschien niet hoe vaak je terug gaat kijken op je trouwfoto’s. Dit zijn foto’s van ontzettend waardevolle momenten en dierbare mensen in je leven. Je wil niet terug kijken op die foto’s en denken: ‘Jammer van de kwaliteit’. Die foto’s moeten je terugbrengen naar één van de belangrijkste dagen van je leven en een professionele trouwfotograaf weet precies hoe hij dat moet doen! Weet wat je van je trouwfotograaf mag verwachten.

Zorg ervoor dat je een trouwfotograaf vindt waar je een klik mee hebt. Dit kan je doen door een kennismakingsgesprek in te plannen met meerdere fotografen! Het is misschien  even een zoektocht. Maar besef je wel dat deze persoon op je trouwdag prominent aanwezig is.

Trouwfotograaf Zwolle-86
Trouwfotograaf Zwolle-80
Trouwfotograaf Zwolle-77
Trouwfotograaf Zwolle-57
Trouwfotograaf Zwolle-63
Trouwfotos Den Alerdinck-45
Trouwfotos Den Alerdinck-47
Trouwfotos Den Alerdinck-35
Trouwfotos Den Alerdinck-33
Trouwfotos Den Alerdinck-12
Trouwen in Meppel Kalkovens-52
Trouwen in Meppel Kalkovens-26
Trouwen in Meppel Kalkovens-44
Trouwen in Meppel Kalkovens-20
Trouwen in Hardenberg-28

Meer blogs over trouwen!

KDPfoto-1865
Bruiloft Gezinnen

08-12-22

Foto's kiezen voor je fotoalbum.

Zoveel keuze! Hoe moet je kiezen? Emoties, kaders en meer tips die jou...

Lees verder
KDPfoto-1673
Bruiloft Over Kyra

07-01-23

Hoe ik trouwfotograaf werd

Hoe word je trouwfotograaf? Hier lees je  hoe ik trouwfotograaf ben...

Lees verder
Trouwfotograaf-Zwolle-2637
Bruiloft

01-02-23

Kennismaken met je trouwfotograaf: wat mag je verwachten?

Wat mag je verwachten van je trouwfotograaf? Vraag bijvoorbeeld tijdens...

Lees verder
KDPfoto-3655
Bruiloft

26-01-24

De drie meeste gemaakte fouten tijdens het plannen van een bruiloft

Verlies jezelf niet in de chaos van het plannen van een bruiloft met deze...

Lees verder
Trouwen in Meppel Kalkovens-24
Bruiloft

09-04-23

Waarom is een trouwfotograaf zo duur?

Je gaat trouwen en je wil de trouwfotograaf vinden die bij jullie bruiloft...

Lees verder
Trouwfotograaf Zwolle-5
Bruiloft

20-04-23

De juiste trouwfotograaf vinden: zo doe je dat!

Op zoek naar de juiste trouwfotograaf? Ontdek onze tips en adviezen om...

Lees verder
KDPfoto-2634
Bruiloft

15-07-23

Een uitgebreid stappenplan voor het plannen van jouw perfecte bruiloft!

Dit handige stappenplan geeft jou structuur en houvast in het plannen van...

Lees verder