De drie meest gemaakte fouten tijdens het plannen van een bruiloft

Het plannen van een bruiloft kan stressvol zijn. Maar gelukkig is het vaker gedaan! Dat betekent dat jij zelf niet het wil hoeft uit te vinden. Profiteer hier van de ervaring van mij en mijn eerdere bruidsparen. Hier zijn de drie meest gemaakte fouten tijdens het plannen van een bruiloft en hoe je ze kan voorkomen!

1. Te veel details willen controleren

Een veelvoorkomende fout is het obsessief willen controleren van elk detail van de bruiloft. Terwijl het begrijpelijk is dat je alles perfect wilt hebben, kan het vasthouden aan elk klein detail leiden tot overmatige stress en uitputting. Bruidsparen kunnen verstrikt raken in eindeloze keuzes, zoals het exacte tintje van de tafelkleden of de exacte bloemsoort voor elk arrangement. Dit kan resulteren in het verliezen van het zicht op het grotere plaatje: de viering van jullie liefde. Het is belangrijk om vertrouwen te hebben in de professionals die je hebt ingehuurd, en sommige details los te laten ten gunste van het genieten van het moment.

Je kan deze fout voorkomen door je dit soort details bij de leveranciers neer te leggen. Maak een lijst met grote zaken die van belang zijn en prioriteit hebben. Wanneer die allemaal gedaan zijn kan je kijken naar de details. But first things first ;).

2. Het niet hebben van een plan B voor slecht weer

Veel stellen dromen van een buitenbruiloft, maar het weer is onvoorspelbaar. Een veelvoorkomende fout is om geen plan B te hebben voor het geval het weer niet meewerkt. Of het nu regen, wind of extreme hitte is, het is essentieel om een alternatieve locatie of plan te hebben voor het geval de oorspronkelijke plannen in het water vallen. Door vooraf een backup-plan te hebben, kun je stress verminderen en ervoor zorgen dat de bruiloft soepel verloopt, ongeacht wat moeder natuur beslist.

De twee belangrijkste momenten waar je een plan B voor nodig hebt zijn de ceremonie en natuurlijk de fotoshoot. Als trouwfotograaf maak ik met bijna al mijn bruidsparen een plan B. Vaak komen hier hele gave creatieve locaties naar voren. Dit hoeft namelijk niet perse een oude loods, kas of mooie fabriek te zijn. Dat zie je bij heel veel bruidsparen. Maar denk is out of the box. Wat past bij jullie en welke ruimtes hebben jullie toegang tot? Zo stond ik laatst op een boot en in een oude theaterzaal! Hier lees je hoe je een trouwfotograaf vindt die bij jullie past!

KDPfoto-1645

3. Het negeren van zelfzorg tijdens het planningsproces

Het plannen van een bruiloft kan een emotionele achtbaan zijn, en het is gemakkelijk om jezelf te verliezen in de chaos van het proces. Een veelvoorkomende fout is het 'rustmomentje' vergeten. Zowel tijdens de bruiloft als tijdens het plannen van de bruiloft. Tijdens het plannen van de bruiloft kan het een groot focuspunt zijn waar veel bruidsparen helemaal induiken. Maar vergeet niet jullie datenight. Even geen bruiloft praat, maar genieten van de tijd dat jullie samen verloofd zijn.

Op de bruiloft kan je je planning het beste zo ruim mogelijk opzetten. Plan overal 15 min extra tijd tussen. Zo vang je eventuele uitloop op en voel je je niet gehaast of gestresst over het verloop van de dag. Op deze manier heb je soms even lekker een pauze en veel meer rust. Vind hier een uitgebreid stappenplan voor het plannen van jouw bruiloft!

 

Door deze drie fouten te vermijden, kunnen jullie een meer ontspannen en georganiseerde bruiloftsplanning ervaren, waardoor de focus blijft op het vieren van hun liefde en het creëren van mooie herinneringen voor de toekomst.

 

Wil je ook weten hoe je de meest unieke trouwfoto's krijgt? Of andere trouwtips? Bekijk mijn andere blogs dan ook even!

KDPfoto-2003
KDPfoto-2193
KDPfoto-1226
KDPfoto-2579
KDPfoto-3439
KDPfoto-3780
KDPfoto-8112
KDPfoto-3532
KDPfoto-4966
KDPfoto-0319
KDPfoto-2181

Meer blogs over trouwen!

KDPfoto-1865
Bruiloft Gezinnen

08-12-22

Foto's kiezen voor je fotoalbum.

Zoveel keuze! Hoe moet je kiezen? Emoties, kaders en meer tips die jou...

Lees verder
KDPfoto-1673
Bruiloft Over Kyra

07-01-23

Hoe ik trouwfotograaf werd

Hoe word je trouwfotograaf? Hier lees je  hoe ik trouwfotograaf ben...

Lees verder
Trouwfotograaf-Zwolle-2637
Bruiloft

01-02-23

Kennismaken met je trouwfotograaf: wat mag je verwachten?

Wat mag je verwachten van je trouwfotograaf? Vraag bijvoorbeeld tijdens...

Lees verder
Bruidsfotograaf Zwolle-7
Bruiloft

24-02-23

Tips voor de meest unieke trouwfoto's!

Jij wilt niet van die standaard trouwfoto's die iedereen heeft? Met een...

Lees verder
Trouwen in Meppel Kalkovens-24
Bruiloft

09-04-23

Waarom is een trouwfotograaf zo duur?

Je gaat trouwen en je wil de trouwfotograaf vinden die bij jullie bruiloft...

Lees verder
Trouwfotograaf Zwolle-5
Bruiloft

20-04-23

De juiste trouwfotograaf vinden: zo doe je dat!

Op zoek naar de juiste trouwfotograaf? Ontdek onze tips en adviezen om...

Lees verder
KDPfoto-2634
Bruiloft

15-07-23

Een uitgebreid stappenplan voor het plannen van jouw perfecte bruiloft!

Dit handige stappenplan geeft jou structuur en houvast in het plannen van...

Lees verder